صحبت کردن با نوزاد چه فوایدی دارد؟
صحبت کردن با نوزاد راه مهمی برای کمک به رشد مغزی اوست. ارتباط و توسعه زبان را تقویت می کند. همچنین از رشد اجتماعی و عاطفی حمایت می کند. وقتی با نوزاد صحبت می شود، در واقع پایه های اصلی ارتباط کلامی او ساخته می شود. ارتباط کلامی با نوزاد قدرت ذهنی او را تقویت می کند و از آنجا که نوزاد اطلاعات به دست آمده از محیط را ذخیره می کند، قدرت یادگیری نوزاد افزایش می یابد و در آینده سریع تر و بهتر با دیگران ارتباط برقرار می کند.
صحبت کردن با جنین در رحم
در آخرین مراحل بارداری، جنین شروع به شنیدن و رمزگشایی صداها می کند. صدای مادر باردار اولین صدایی است که کودک می شنود. شناخت صدای مادر در دوران بارداری به کودک کمک می کند تا او را بشناسد و پس از زایمان با او پیوند برقرار کند. همچنین نوزاد تازه متولد شده احساس آرامش خواهد کرد چون از قبل صدای مادر خود را می شناسد.
هنگام شنیدن صداها در رحم، کودک می تواند شروع به درک و به خاطر سپردن کلمات کند. آنها حتی گاهی اوقات می توانند تفاوت بین زبان های دیگر را تشخیص دهند. همچنین برای والدینی که از رحم جایگزین برای بارداری استفاده می کنند، مهم است که با نوزاد خود در رحم صحبت کنند.
چه زمانی جنین در رحم می تواند صدا را بشنود؟
در حدود 14 هفتگی، جنین می تواند صدا را بشنود. راه های زیادی وجود دارد که می توان از طریق تحریک صوتی با جنین تعامل برقرار کرد.
صحبت کردن با نوزاد متولد شده
مهم است که به سیگنال های کودک پاسخ دهید. این موضوع به کودک اجازه می دهد تا بداند که دیگران به او گوش می دهند و می تواند برای برآورده شدن نیازهایش با دیگران ارتباط برقرار کند. بهتر است والدین با کودک در مورد آنچه ممکن است احساس کند یا نیاز دارد صحبت کنند. به عنوان مثال، هنگامی که کودک گریه می کند، اطرافیان می توانند بپرسند: داری گریه می کنی. گرسنه ای؟ صحبت کردن با کودک در زمانی که به او غذا داده می شود نیز مهم است. نوزادان ممکن است نیاز به تغذیه در هر دو ساعت یا بیشتر داشته باشند. اینها همه فرصت هایی برای در آغوش گرفتن، صحبت کردن و تعامل با نوزاد هستند. تحقیقات نشان می دهد که تعامل بزرگسال و کودک باعث ارتقای ارتباط و رشد زبان می شود. وقتی والدین با آنها صحبت می کنند، کودکان صحبت کردن را در سنین پایین تر یاد می گیرند و همچنین کلمات بیشتری را یاد می گیرند.
تکنیک های موثر در آموزش صحبت کردن به نوزادان عبارتند از:
1. از کلمات ساده
2. آهسته تر از یک بزرگسال با نوزاد صحبت کنید.
3. برخی از کلمات را به آرامی و برخی دیگر با هیجان بیشتری بیان کنید.
4. انواع موسیقی را برای نوزاد پخش کنید و برای او آواز بخوانید.
5. از چند کلمه یا جمله کوتاه در صحبت کردن استفاده کنید و در ادامه بارها و بارها آنها را تکرار کنید.
6. نام نوزاد را بارها و در موقعیت های مختلف تکرار کنید.
7. از زبان بدن برای ارتباط گرفتن با نوزاد استفاده کنید.
8. صداهایی که نوزاد از خود در می آورد را تقلید کنید و با کلماتی که استفاده می کند جمله بسازید.
9. از شیوه صحبت کردن کودک ایراد نگیرید و او را مسخره نکنید.
همچنین در سایت می خوانید